Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Entretenimiento

Este domingo celebramos por primera vez en Arica el día del Pollo a las Brasas

La denominación que se da en Perú al Pollo asado al espiedo, los sabores al pollo asado al carbón, a la leña o a gas en un sistema rotatorio, es considerado un platillo típico de la gastronomía peruana y uno de los de mayor consumo, incluso por encima del cebiche, el chifa y las especialidades de la comida rápida 

Actualmente es considerado una «Especialidad Culinaria del Perú» por el Instituto Nacional de Cultura y la popularidad del plato ha hecho que su consumo familiar sea incluido en el cálculo oficial de la canasta básica el IPC en chile 

Es tanta la popularidad de este sabroso platillo, que desde el 2018 en Chile se celebra este manjar el 1 de septiembre.

Este año en Arica, la iniciativa la tomó el popular local «El Pollón», que en sus cuatro locales que tiene en Arica, tendrá especiales ofertas para esta deliciosa celebración. Además en cada local sorteará 1 parrilla al final del día.

Los locales se encuentran en Santa María (Super Agro), Los Artesanos con Robinson Rojas, Rotonda Saucache (Unimarc) y en Maipú con General Lagos.

 

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba